Δώρο Power Bank της Remax 2400mAh αξίας 9,90€ για παραγγελίες άνω των 67€
Toggle Bar

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία κατά την πλοήγησή σας. Περισσότερα

Οκ, Συμφωνώ

Τηλέφωνο Παραγγελιών: 2155154777

Cart0
Σύνολο:0,00 €
Το καλάθι σας είναι άδειο !!!

Το FlexPai είναι το πρώτο «foldable» κινητό στην αγορά, αλλά και το πρώτο με Snapdragon 8150

Πέμπτη, 01 Νοέμβριος 2018 16:27;

Αν και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το δούμε στην Ευρωπαϊκή αγορά, η παρουσίαση του πρώτου «foldable» smartphone (στην πραγματικότητα… tablet) στην Κινέζικη αγορά αποτελεί ένα αρκετά σημαντικό γεγονός που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ή να αγνοήσουμε.

 

Το FlexPai της εταιρείας Rouyu Technology είναι ένα tablet με οθόνη 7,8 ιντσών (με αναλογία πλευρών 4:3) που έχει εύκαμπτη οθόνη και μπορεί να διπλώνει αποκτώντας έναν περισσότερο φορητό και διαχειρίσιμο «form factor» 4 ιντσών. Επιπλέον είναι η πρώτη συσκευή στον κόσμο που ενσωματώνει το κορυφαίο SoC της Qualcomm, Snapdragon 8150 που κατασκευάζεται στα 7nm.

Flexpai Foldable Smartphone

H οθόνη τεχνολογίας AMOLED «διπλώνει» στη μέση. Μόλις διπλωθεί, και σε συνεργασία με το λογισμικό –που ονομάζεται WaterOS- η χρήση της συσκευής περιορίζεται στην μισή οθόνη, με την άλλη μισή να δείχνει κάποιο wallpaper. Ο χρήστης ωστόσο είναι εκείνος που θα επιλέξει ποια οθόνη θέλει να χρησιμοποιήσει, αφού τα δύο μέρη της οθόνης δεν είναι ακριβώς ίδια αφού υπάρχει και η διπλή κύρια κάμερα, που βασίζεται σε δύο αισθητήρες των 16 Megapixels και 20 Megapixels, με την δεύτερη να έχει «τηλεφακό».

Flexpai Foldable Smartphone Release

Το πάχος του FlexPai είναι μόλις 7,6 χιλιοστά, ωστόσο όταν διπλώνει, ειδικά κοντά στο σημείο με το «hinge» (μεντεσέ) αποκτά πάχος μεγαλύτερο από 15,2 χιλιοστά επειδή υπάρχει σημαντικό κενό. Ο «μεντεσές» πάντως είναι ιδιαίτερα ανθεκτικός και έχει δοκιμαστεί ότι αντέχει ακόμα και αν ανοιγοκλείσει για περισσότερες από 200 χιλιάδες φορές.

Flexpai Foldable Smartphone Hinge

Στο εσωτερικό του FlexPai βρίσκεται το Qualcomm Snapdragon 8150 SoC σε συνδυασμό με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου ενώ υπάρχουν και εκδόσεις με 8GB RAM και 256GB ή 512GB αποθηκευτικού χώρου. Για την φόρτιση του χρησιμοποιείται η τεχνολογία Ro-Charge που επιτρέπει στην μπαταρία να φορτίζει σε ποσοστό 80% (από το 0%) μέσα σε μία ώρα. Το κόστος της συσκευής στην Κίνα είναι CNY9000, δηλαδή περίπου €1135.

 

Πηγή